Corona

Corona update 1 april

Naar aanleiding van de persconferentie van 31 maart jl. omtrent de maatregelen rondom de Corona uitbraak, hebben wij besloten om onze camping gesloten te houden t/m 30 april.
In principe mag de camping open blijven vanuit de overheid en de veiligheidsregio’s, maar de sanitaire voorzieningen dienen allemaal gesloten te blijven t/m 28 april. Wij hebben er voor gekozen om dan het de gehele maand gesloten te houden. Zelfs de chemisch stort die aan de buitenkant van ons toiletgebouw zit, mogen wij niet in gebruik nemen. Hierdoor kunnen wij niet de service verlenen die u van ons mag verwachten. Uiteraard willen wij ook ons steentje bijdragen in de bestrijding tegen het Corona virus en hebben mede door de opgelegde maatregelen dus besloten om helaas de camping nog een maand langer dicht te houden.
Onze stacaravan- en chaletgasten kunnen wel gebruik maken van hun stacaravan of chalet. Dit omdat er voldoende ruimte tussen de plaatsen zit en ieder zijn of haar eigen sanitaire voorzieningen heeft.

Zoals het er nu uitziet openen wij onze deuren dan op 1 mei 2020, maar dit is uiteraard weer afhankelijk van de ontwikkelingen en de uiteindelijke persconferentie die is gepland in de week voorafgaand aan 28 april.
Alle gasten t/m aankomst 30 april zijn inmiddels door ons op de hoogte gebracht.

De receptie en de kantine/kleinschalige horeca zal daarom de komende tijd (t/m 30 april) dan ook gesloten blijven.
Uiteraard zijn wij telefonisch en via de e-mail wel gewoon bereikbaar.

—————————————————————————————————————————————————————————————————

Corona update 31 maart
Naar aanleiding van de persconferentie van vanavond zijn wij in verdere afwachting van de Veiligheidsregio’s hoe hier verder mee om wordt gegaan.
Uiteraard gaan wij alles in kaart brengen om jullie straks in een keer van alle juiste informatie te voorzien.
Wij vragen jullie daarom om ons nu niet  gelijk te gaan bellen en/of e-mailen.
Zodra wij meer weten zullen wij alle gasten persoonlijk informeren waarop de  maatregelen betrekking hebben.
Daarna worden onze website en Facebookpagina ook aangepast.

Alvast bedankt voor jullie begrip en jullie horen z.s.m. van ons!

—————————————————————————————————————————————————————————————————

Corona update 26 maart
Onze camping mag op 1 april open.
Vanuit de Veiligheidsregio’s Noord-Nederland (Groningen, Friesland en Drenthe) is er echter besloten dat de toiletgebouwen
niet open mogen gaan.
Zij vinden het risico te groot dat het op deze plek niet lukt om de maatregelen met betrekking tot de 1,5 meter afstand in acht te nemen. Een begrijpelijk iets.

De maatregel dat de toiletgebouwen gesloten moeten blijven is van toepassing t/m 6 april.
Op 31 maart a.s. wordt er door het kabinet opnieuw gekeken naar de situatie en wordt er besloten of er een verlenging komt van de looptijd.

Concreet betekent het dus dat wanneer je bij ons wilt komen kamperen in de periode van 1 t/m 6 april, je over een eigen toilet en/of douche dient te beschikken in je eigen kampeermiddel. Onze chemische stort bevind zich buiten het toiletgebouw en is wel bereikbaar.

De gasten die reeds een reservering hebben staan met een aankomstdatum van 1 t/m 6 april, worden persoonlijk door ons op de hoogte gebracht over hoe nu verder.

Wanneer je als gast wilt komen kamperen in de periode van 1 t/m 6 april, vragen wij om de reservering online te plaatsen via onze website www.horstmannsbos.nl/reserveren. Je kunt dan tevens de betaling online voldoen waardoor wij hiervoor geen aparte handelingen meer hoeven te verrichten wanneer je komt inchecken.

Voor de rest zijn er (voorlopig) geen wijzigingen of toevoegingen op het geen wat hieronder vermeldt staat.
Wij hanteren alleen wel de regel dat als er iemand de receptie bezoekt, dat deze persoon alleen komt en dat de volgende gast buiten wacht op zijn of haar beurt.

Dan kunnen wij alleen nog toevoegen;
neem alle maatregelen goed in acht en blijf gezond!

 

Wij vragen jullie vriendelijk om zoveel mogelijk vragen en/of opmerkingen via de e-mail te laten verlopen.

—————————————————————————————————————————————————————————————————

Algemene informatie
Naar aanleiding van de Corona uitbraak willen wij jullie informeren over hoe wij omgaan met deze situatie.
Gasten met een aankomstdatum t/m 15 april 2020 hebben inmiddels bericht van ons ontvangen hoe wij omgaan met deze situatie en wat de mogelijkheden zijn met hun reservering qua omboeken of annuleren.
Wanneer de huidige maatregelen worden aangepast zullen wij uiteraard ook alles nalopen en indien nodig aanpassen en onze gasten hierover informeren.

Wat doen wij aan deze uitbraak
Onze camping gaat op 1 april open en dat zal ook dit jaar zo zijn.
In overeenstemming met de nieuwe en uitgebreide voorzorgsmaatregelen van de overheid en RIVM omtrent het coronavirus, hebben wij de volgende maatregelen genomen:
– De horeca/kleinschalige kantine is t/m 15 april 2020 gesloten. Ook voor het afhalen van eten en/of drinken
– Dit betekend ook dat wij geen activiteiten organiseren met Pasen
– We hebben extra hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra hygiëne maatregelen genomen rondom de schoonmaak, met name in onze toiletgebouwen
– Wij schudden geen handen en voorkomen lichamelijk contact
– Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren
– Alle gasten worden verzocht gepaste afstand te houden tot andere gasten en de medewerkers
– Alle updates houden wij goed in de gaten en indien er wezenlijk iets veranderd passen wij dit bericht weer aan

Receptie
De receptie zal vanaf 1 april t/m 15 april ook aangepaste openingstijden hebben;
Maandag t/m vrijdag van 14.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur
Wij vragen jullie wel om alleen als het echt niet anders kan de receptie te bezoeken. Bij voorkeur ontvangen wij vragen jullie en/of opmerkingen per e-mail (info@horstmannsbos.nl) of anders per telefoon op 0599-564270. Deze staat standaard doorgeschakeld naar onze mobiele telefoon dus jullie kunnen ons ten allen tijde bereiken. 


Meestgestelde vragen:

Kan ik in verband met het Coronavirus nog op vakantie?
Er is op dit moment geen reden om vakanties te vermijden of af te gelasten. We staan in nauw contact met de lokale instanties (GGD), de brancheorganisatie, de RECRON en gemeenten die ons op de hoogte houden van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus.Daarnaast dragen we, zoals u gewend bent, zorg voor een goede hygiëne op onze locaties. Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen op de voet en volgen we hierin de adviezen van het RIVM.

Ik heb binnenkort een vakantie geboekt, maar in verband met het Coronavirus wil ik mijn vakantie afzeggen. Krijg ik het geld terug?
Nee, u krijgt uw geld niet terug. Angst is namelijk geen reden om te annuleren. Nederland, en dus ook ons bedrijf en onze omgeving, zijn niet ‘op slot gezet’ door de rijksoverheid. U kunt dus gewoon bij ons uw vakantie houden. Daarnaast is onze camping gewoon geopend. Indien u uw verblijf wilt annuleren vanwege het coronavirus dan kunt u uw verblijfskosten niet terug ontvangen. Ook als u nog niet alles heeft betaald, bent u dit bedrag alsnog verschuldigd. Bij annulering zijn de RECRON-voorwaarden van toepassing en dat betekent dat u een deel of het geheel (bij annulering op de dag van de ingangsdatum) van de overeen gekomen prijs zal moeten betalen. Indien u een annuleringsverzekering heeft, verwijzen wij u door naar uw verzekeraar. Hier kunnen wij geen uitspraken over doen.

Inmiddels zijn er enkele bungalowparken en campings gesloten. Is dit een maatregel van de overheid?
Bungalowparken, campings en watersportbedrijven die momenteel gesloten zijn of aankondigden niet open te gaan de komende weken hebben hier zelf voor gekozen. Dit is geen maatregel van de overheid.

Stel dat een deel van of geheel Nederland  ‘op slot gaat’ in verband het coronavirus. Mijn vakantie kan dan niet doorgaan. Ben ik dan de vooruitbetaalde gelden kwijt?
Nee, dat bent u niet. Als wij de overeenkomst niet kunt uitvoeren, ten gevolge van onvermijdbare en buitengewone omstandigheden, dan heeft u het recht de overeenkomst te beëindigen of te ontbinden, en onze verplichting is dan dat wij de vooruitbetaalde gelden dienen terug te betalen aan de u. Of een gebied of heel Nederland op slot gaat wordt bepaald door de overheid.

Veranderd er iets aan mijn verblijf op de camping?
Nee, er veranderd in principe niets. Het enige wat gesloten is, is onze horeca. De camping is gewoon geopend, net zoals de toiletgebouwen en de speelvoorzieningen op ons terrein. Ons terrasmeubilair zal binnenkort weer naar buiten gaan zodat u wel buiten kunt zitten wanneer uw kinderen in onze centrale speeltuin aan het spelen zijn. Uiteraard staat de hygiene nu nog meer voorop dan dat we normaal al doen.