Corona

U kunt uw verblijf voor 2021 reserveren!
Mocht uw verblijf vanwege de Corona niet mogelijk zijn, dan gaan wij kijken naar wat de mogelijkheden zijn.
Wellicht het verplaatsen van uw verblijf naar een andere datum of eventueel de (aan)betaling terug te ontvangen via een voucher.
Per situatie wordt er bekeken naar hoe het opgelost wordt.
U bent in ieder geval niet uw geld kwijt indien u bij ons uw verblijf heeft gereserveerd!

—————————————————————————————————————————————————————————————————

Vanaf 15 juni 2020 is ons sanitairgebouw weer geopend!
Uiteraard dient men wel rekening te houden met de 1,5 meter afstand onderling.

—————————————————————————————————————————————————————————————————

De vraag die momenteel het meest wordt gesteld

Wij willen komen kamperen in juli of augustus. Hoe gaan jullie om met de (aan)betaling? 
Wij blijven momenteel de normale procedure volgen qua (aan)betalingen.
Dat betekend dat er binnen 2 weken na reservering een aanbetaling voldaan dient te worden. Het restant uiterlijk 2 weken voor aankomst.
Mocht later toch blijken dat vanwege de Corona de vakantie niet door kan gaan, dan kunt u kosteloos uw verblijf verplaatsen naar een later moment dit jaar.
Maar u kunt er dan ook voor kiezen om de reservering kosteloos te annuleren. U ontvangt dan een voucher ter waarde van het bedrag dat u reeds betaald heeft.
Deze kunt u dan dit jaar of eventueel volgend jaar weer inleveren op een nieuwe reservering.

—————————————————————————————————————————————————————————————————

Corona update 11 mei

Naar aanleiding van de persconferentie van 6 mei jl. omtrent de maatregelen rondom de Corona uitbraak, sturen wij u bij deze weer een update hoe het nu verder gaat tot 1 juli. Vanaf 1 juli mogen immers de toiletgebouwen weer open (mits de cijfers van de Corona uitbraak niet tegenvallen) en functioneert de camping weer ‘normaal’.

Wat betekent dit nu?
U kunt momenteel ‘gewoon’ komen kamperen. De toiletgebouwen moeten, zoals hierboven aangegeven, wel gesloten blijven. U kunt dan eigenlijk alleen komen kamperen indien u uw eigen voorzieningen heeft. En wij moeten eerlijk zeggen dat er veel leuke en creatieve ideeën door gasten zijn bedacht voor het gebruik van een toilet en/of douche. 

Doordat het chemische stort gebruikt mag worden, kunt u uw cassette wel legen.
Uiteraard hebben wij ook gekeken naar oplossingen voor het aanbieden van prive sanitair, maar het voldoen of niet aan de eisen waar wij ons als camping aan moeten houden (denk aan legionella etc.) of de kosten lopen gigantisch op omdat alles compleet opnieuw aangelegd moet gaan worden.

Normaliter is onze camping geopend t/m 30 september. Voor dit jaar hebben wij besloten om onze camping 1 maand langer open te houden. Dit betekend dat u voor dit jaar een verblijf kunt reserveren t/m 31 oktober. Indien u wilt komen kamperen vragen wij u om de reservering online via onze website te plaatsen of via de e-mail. De betaling dient vooraf te gebeuren via een i-Deal betaling of via een bankoverschrijving.

Verhuuraccommodaties
Onze trekkershutten en safaritenten bieden wij niet aan tot 1 jul. Dit omdat zij niet beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Ook zal ons groepsverblijf in deze zelfde periode gesloten blijven.
Wanneer u toch graag wilt komen en u heeft een eigen sanitaire voorziening, laat het ons dan weten via info@horstmannsbos.nl en dan gaan wij samen kijken of het mogelijk is. Dit geldt overigens alleen voor de trekkershutten en safaritenten.

Hoe gaat het verder tot 1 juli?
In overeenstemming met de uitgebreide voorzorgsmaatregelen van de overheid en RIVM omtrent het coronavirus, hebben wij de volgende maatregelen genomen:

  • We hebben extra hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra hygiëne maatregelen genomen rondom de schoonmaak, met name bij de chemische stort
  • Wij schudden geen handen en voorkomen lichamelijk contact
  • Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren
  • Alle gasten worden verzocht gepaste afstand te houden tot andere gasten en de medewerkers
  • Alle updates houden wij goed in de gaten en indien er wezenlijk iets veranderd nemen wij weer contact op

Bezoek
Bezoek ontvangen op de eigen kampeerplaats is voor ons geen probleem, mits er rekening wordt gehouden met de gestelde voorwaarden. Dit betekend dat er niet meer dan 5 personen op bezoek mogen komen en dat er ruim voldoende afstand moet wordt gehouden onderling. De verantwoording hiervoor leggen wij bij u neer indien er bij controle (door de gemeente etc.) blijkt dat hier niet aan wordt voldaan. Dat betekent dat een eventuele boete hiervoor voor eigen rekening is.

Receptie
De receptie zal tot 1 juli ook aangepaste openingstijden hebben;
Maandag t/m donderdag van 13.00 uur tot 16.00 uur
Vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 19.00 uur

Wij vragen u wel om alleen als het echt niet anders kan de receptie te bezoeken.
Bij voorkeur ontvangen wij vragen en/of opmerkingen per e-mail (info@horstmannsbos.nl) of anders per telefoon op 0599-564270. Telefonisch zijn wij elke dag te bereiken van 09.00 uur tot 19.00 uur.

Wij verzoeken u vriendelijk om alleen naar de receptie te komen en indien er iemand in de receptie aanwezig is, dat u dan buiten wacht. Uiteraard met de inachtneming van de 1.5 meter afstand.

Horeca/kantine
Tot 1 juli blijven wij patat en een beperkt aanbod aan snacks aanbieden. Dit zal alleen op de vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen zijn. In de houten kast die links naast de receptiedeur staat, liggen lijsten met de bestelmogelijkheden. Deze lijsten kunt u meenemen, invullen en dan deponeren in onze brievenbus. Wij verzoeken u om dit voor 15.00 uur in de brievenbus gedeponeerd te hebben zodat wij alle bestellingen kunnen verzamelen en kunnen gaan voorbereiden. Wij gaan dan de bestellingen klaar maken en deze bezorgen op uw plaats. Dit kan tussen 16.30 uur en 19.00 uur. De bezorging vindt dan plaats op het door u opgegeven tijdstip, met een marge van 10 minuten er voor of 10 minuten er na. De betaling kan alleen per pin worden voldaan. Deze nemen wij mee wanneer wij uw bestelling komen bezorgen.

Ook is het mogelijk om, binnen de openingstijden van de receptie, ijsjes te kopen. Ook dit aanbod zal beperkter zijn dan u normaal gesproken van ons gewend bent. Tevens kunt u ook ijsjes bijbestellen indien u patat en/of snacks besteld.

Vanaf 21 mei gaan wij ook weer broodjes aanbieden. Ook deze lijst komt in de houten kast te liggen, links naast de receptiedeur. Deze kunt u invullen en afgeven op de receptie. U dient dan gelijk per pin te betalen zodat wij de broodjes op de gewenste dag kunnen bezorgen. Deze broodjes worden dan tussen 8.30 uur en 9.00 uur bezorgd.

Terras
Ons terras gaat vanaf 1 juni ook weer open. Uiteraard met de inachtneming van de 1.5 meter afstand onderling. U kunt op het terras plaatsnemen en wij komen bij u om de bestelling op te nemen.

Krant
Indien er gasten zijn die komen kamperen en die graag hun krant willen laten bezorgen, dan kan dat. Wij zullen ‘s ochtends de kranten uit de brievenbus halen en deze in de houten kast leggen die tegen het receptiegebouw aan staat. Indien u hier gebruik van wilt maken dan vernemen wij dat graag zodat wij hier rekening mee kunnen houden. De krant zal dan vanaf 09.00 uur klaar liggen.

Activiteiten
Met Hemelvaart en Pinksteren zullen er geen activiteiten worden georganiseerd i.v.m. de gestelde maatregelen.

Ten slotte
Voor alle gasten geldt dat wanneer u koorts heeft of verkouden bent; kom dan niet naar de camping. Ook als een van uw gezinsleden koorts heeft of verkouden is, verzoeken wij u om niet te komen. Indien u contact met ons op wilt nemen voor het maken of wijzigen van uw reservering, voor vragen en/of opmerkingen dan verzoeken wij dit bij voorkeur via de e-mail (info@horstmannsbos.nl) te doen.

Wij danken u voor uw begrip in deze situatie en blijf gezond!

—————————————————————————————————————————————————————————————————

Corona update 24 april

Naar aanleiding van de persconferentie van 21 april jl. omtrent de maatregelen rondom de
Corona uitbraak, hebben wij besloten om onze camping weer te openen vanaf 1 mei a.s.
De sanitaire voorzieningen dienen helaas allemaal nog wel gesloten te blijven t/m 19 mei.
Wel mag nu het chemische stort gebruikt worden, welke zich aan de buitenkant van ons toiletgebouw bevindt.

Wat betekent dit nu?
U kunt vanaf 1 mei ‘gewoon’ komen kamperen.
Doordat het chemische stort weer gebruikt mag worden, kunt u uw cassette weer legen.

Normaliter is onze camping geopend t/m 30 september. Voor dit jaar hebben wij besloten om onze camping 1 maand langer open te houden. Dit betekend dat u voor dit jaar een verblijf kunt reserveren t/m 31 oktober.

Indien u wilt komen kamperen vragen wij u om de reservering online via onze website te plaatsen of via de e-mail. De betaling dient vooraf te gebeuren via een i-Deal betaling of via een bankoverschrijving.

Verhuuraccommodaties
Onze trekkershutten en safaritenten bieden wij niet aan t/m 19 mei. Dit omdat zij niet beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Ook zal ons groepsverblijf in deze zelfde periode gesloten blijven.

Hoe gaat het verder vanaf 1 mei?
In overeenstemming met de uitgebreide voorzorgsmaatregelen van de overheid en RIVM omtrent het coronavirus, hebben wij de volgende maatregelen genomen:
* We hebben extra hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra hygiëne maatregelen genomen rondom de schoonmaak, met name bij de chemische stort
* Wij schudden geen handen en voorkomen lichamelijk contact
* Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren.
* Alle gasten worden verzocht gepaste afstand te houden tot andere gasten en de medewerkers
* Alle updates houden wij goed in de gaten en indien er wezenlijk iets veranderd nemen wij weer contact op

Bezoek
Bezoek ontvangen op de eigen kampeerplaats is voor ons geen probleem, mits er rekening wordt gehouden met de gestelde voorwaarden. Dit betekend dat er niet meer dan 3 personen op bezoek mogen komen en dat er ruim voldoende afstand moet wordt gehouden onderling. De verantwoording hiervoor leggen wij bij u neer indien er bij controle (door de gemeente etc.) blijkt dat hier niet aan wordt voldaan. Dat betekent dat een eventuele boete hiervoor voor eigen rekening is.

Receptie
De receptie zal vanaf 1 mei t/m 19 mei ook aangepaste openingstijden hebben;
Maandag t/m donderdag van 13.00 uur tot 16.00 uur
Vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 19.00 uur
Wij vragen u wel om alleen als het echt niet anders kan de receptie te bezoeken. Bij voorkeur ontvangen wij vragen en/of opmerkingen per e-mail (info@horstmannsbos.nl) of anders per telefoon op 0599-564270.
Telefonisch zijn wij elke dag te bereiken van 09.00 uur
tot 19.00 uur.
Wij verzoeken u vriendelijk om alleen naar de receptie te komen en indien er iemand in de receptie aanwezig is, dat u dan buiten wacht. Uiteraard met de inachtneming van de 1.5 meter afstand.

Horeca/kantine
Wij gaan met ingang vanaf 1 mei ook weer patat en een beperkt aanbod aan snacks aanbieden. Dit zal alleen op de vrijdag, zaterdag en zondag zijn. In de houten kast die links naast de receptiedeur staat, komen lijsten te liggen met de bestelmogelijkheden. Op deze lijsten wordt aangegeven hoe het bestelproces verloopt.
Ook is het mogelijk om, binnen de openingstijden van de receptie, ijsjes te kopen. Ook dit aanbod zal beperkter zijn dan u normaal gesproken van ons gewend bent. Tevens kunt u ook ijsjes bijbestellen indien u patat en/of snacks besteld.

Krant
Indien er gasten zijn die komen kamperen en die graag hun krant willen laten bezorgen, dan kan dat. Wij zullen ‘s ochtends de kranten uit de brievenbus halen en deze in de houten kast leggen die tegen het receptiegebouw aan staat. Indien u hier gebruik van wilt maken dan vernemen wij dat graag zodat wij hier rekening mee kunnen houden. De krant zal dan vanaf 09.00 uur klaar liggen.

Activiteiten
Met Hemelvaart en Pinksteren zullen er geen activiteiten worden georganiseerd i.v.m. de gestelde maatregelen.

Ten slotte
Voor alle gasten geldt dat wanneer u koorts heeft of verkouden bent; kom dan niet naar de camping. Ook als een van uw gezinsleden koorts heeft of verkouden is, verzoeken wij u om niet te komen

Indien u contact met ons op wilt nemen voor het maken/wijzigen van uw reservering, voor vragen en/of opmerkingen dan verzoeken wij dit bij voorkeur via de e-mail (info@horstmannsbos.nl) te doen.

Wij danken u voor uw begrip in deze situatie en blijf gezond!

—————————————————————————————————————————————————————————————————

Corona update 1 april

Naar aanleiding van de persconferentie van 31 maart jl. omtrent de maatregelen rondom de Corona uitbraak, hebben wij besloten om onze camping gesloten te houden t/m 30 april.
In principe mag de camping open blijven vanuit de overheid en de veiligheidsregio’s, maar de sanitaire voorzieningen dienen allemaal gesloten te blijven t/m 28 april. Wij hebben er voor gekozen om dan het de gehele maand gesloten te houden. Zelfs de chemisch stort die aan de buitenkant van ons toiletgebouw zit, mogen wij niet in gebruik nemen. Hierdoor kunnen wij niet de service verlenen die u van ons mag verwachten. Uiteraard willen wij ook ons steentje bijdragen in de bestrijding tegen het Corona virus en hebben mede door de opgelegde maatregelen dus besloten om helaas de camping nog een maand langer dicht te houden.
Onze stacaravan- en chaletgasten kunnen wel gebruik maken van hun stacaravan of chalet. Dit omdat er voldoende ruimte tussen de plaatsen zit en ieder zijn of haar eigen sanitaire voorzieningen heeft.

Zoals het er nu uitziet openen wij onze deuren dan op 1 mei 2020, maar dit is uiteraard weer afhankelijk van de ontwikkelingen en de uiteindelijke persconferentie die is gepland in de week voorafgaand aan 28 april.
Alle gasten t/m aankomst 30 april zijn inmiddels door ons op de hoogte gebracht.

De receptie en de kantine/kleinschalige horeca zal daarom de komende tijd (t/m 30 april) dan ook gesloten blijven.
Uiteraard zijn wij telefonisch en via de e-mail wel gewoon bereikbaar.

—————————————————————————————————————————————————————————————————

Corona update 31 maart
Naar aanleiding van de persconferentie van vanavond zijn wij in verdere afwachting van de Veiligheidsregio’s hoe hier verder mee om wordt gegaan.
Uiteraard gaan wij alles in kaart brengen om jullie straks in een keer van alle juiste informatie te voorzien.
Wij vragen jullie daarom om ons nu niet  gelijk te gaan bellen en/of e-mailen.
Zodra wij meer weten zullen wij alle gasten persoonlijk informeren waarop de  maatregelen betrekking hebben.
Daarna worden onze website en Facebookpagina ook aangepast.

Alvast bedankt voor jullie begrip en jullie horen z.s.m. van ons!

—————————————————————————————————————————————————————————————————

Corona update 26 maart
Onze camping mag op 1 april open.
Vanuit de Veiligheidsregio’s Noord-Nederland (Groningen, Friesland en Drenthe) is er echter besloten dat de toiletgebouwen
niet open mogen gaan.
Zij vinden het risico te groot dat het op deze plek niet lukt om de maatregelen met betrekking tot de 1,5 meter afstand in acht te nemen. Een begrijpelijk iets.

De maatregel dat de toiletgebouwen gesloten moeten blijven is van toepassing t/m 6 april.
Op 31 maart a.s. wordt er door het kabinet opnieuw gekeken naar de situatie en wordt er besloten of er een verlenging komt van de looptijd.

Concreet betekent het dus dat wanneer je bij ons wilt komen kamperen in de periode van 1 t/m 6 april, je over een eigen toilet en/of douche dient te beschikken in je eigen kampeermiddel. Onze chemische stort bevind zich buiten het toiletgebouw en is wel bereikbaar.

De gasten die reeds een reservering hebben staan met een aankomstdatum van 1 t/m 6 april, worden persoonlijk door ons op de hoogte gebracht over hoe nu verder.

Wanneer je als gast wilt komen kamperen in de periode van 1 t/m 6 april, vragen wij om de reservering online te plaatsen via onze website www.horstmannsbos.nl/reserveren. Je kunt dan tevens de betaling online voldoen waardoor wij hiervoor geen aparte handelingen meer hoeven te verrichten wanneer je komt inchecken.

Voor de rest zijn er (voorlopig) geen wijzigingen of toevoegingen op het geen wat hieronder vermeldt staat.
Wij hanteren alleen wel de regel dat als er iemand de receptie bezoekt, dat deze persoon alleen komt en dat de volgende gast buiten wacht op zijn of haar beurt.

Dan kunnen wij alleen nog toevoegen;
neem alle maatregelen goed in acht en blijf gezond!

 

Wij vragen jullie vriendelijk om zoveel mogelijk vragen en/of opmerkingen via de e-mail te laten verlopen.

—————————————————————————————————————————————————————————————————

Algemene informatie
Naar aanleiding van de Corona uitbraak willen wij jullie informeren over hoe wij omgaan met deze situatie.
Gasten met een aankomstdatum t/m 15 april 2020 hebben inmiddels bericht van ons ontvangen hoe wij omgaan met deze situatie en wat de mogelijkheden zijn met hun reservering qua omboeken of annuleren.
Wanneer de huidige maatregelen worden aangepast zullen wij uiteraard ook alles nalopen en indien nodig aanpassen en onze gasten hierover informeren.

Wat doen wij aan deze uitbraak
Onze camping gaat op 1 april open en dat zal ook dit jaar zo zijn.
In overeenstemming met de nieuwe en uitgebreide voorzorgsmaatregelen van de overheid en RIVM omtrent het coronavirus, hebben wij de volgende maatregelen genomen:
– De horeca/kleinschalige kantine is t/m 15 april 2020 gesloten. Ook voor het afhalen van eten en/of drinken
– Dit betekend ook dat wij geen activiteiten organiseren met Pasen
– We hebben extra hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra hygiëne maatregelen genomen rondom de schoonmaak, met name in onze toiletgebouwen
– Wij schudden geen handen en voorkomen lichamelijk contact
– Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren
– Alle gasten worden verzocht gepaste afstand te houden tot andere gasten en de medewerkers
– Alle updates houden wij goed in de gaten en indien er wezenlijk iets veranderd passen wij dit bericht weer aan

Receptie
De receptie zal vanaf 1 april t/m 15 april ook aangepaste openingstijden hebben;
Maandag t/m vrijdag van 14.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur
Wij vragen jullie wel om alleen als het echt niet anders kan de receptie te bezoeken. Bij voorkeur ontvangen wij vragen jullie en/of opmerkingen per e-mail (info@horstmannsbos.nl) of anders per telefoon op 0599-564270. Deze staat standaard doorgeschakeld naar onze mobiele telefoon dus jullie kunnen ons ten allen tijde bereiken. 


Meestgestelde vragen:

Kan ik in verband met het Coronavirus nog op vakantie?
Er is op dit moment geen reden om vakanties te vermijden of af te gelasten. We staan in nauw contact met de lokale instanties (GGD), de brancheorganisatie, de RECRON en gemeenten die ons op de hoogte houden van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus.Daarnaast dragen we, zoals u gewend bent, zorg voor een goede hygiëne op onze locaties. Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen op de voet en volgen we hierin de adviezen van het RIVM.

Ik heb binnenkort een vakantie geboekt, maar in verband met het Coronavirus wil ik mijn vakantie afzeggen. Krijg ik het geld terug?
Nee, u krijgt uw geld niet terug. Angst is namelijk geen reden om te annuleren. Nederland, en dus ook ons bedrijf en onze omgeving, zijn niet ‘op slot gezet’ door de rijksoverheid. U kunt dus gewoon bij ons uw vakantie houden. Daarnaast is onze camping gewoon geopend. Indien u uw verblijf wilt annuleren vanwege het coronavirus dan kunt u uw verblijfskosten niet terug ontvangen. Ook als u nog niet alles heeft betaald, bent u dit bedrag alsnog verschuldigd. Bij annulering zijn de RECRON-voorwaarden van toepassing en dat betekent dat u een deel of het geheel (bij annulering op de dag van de ingangsdatum) van de overeen gekomen prijs zal moeten betalen. Indien u een annuleringsverzekering heeft, verwijzen wij u door naar uw verzekeraar. Hier kunnen wij geen uitspraken over doen.

Inmiddels zijn er enkele bungalowparken en campings gesloten. Is dit een maatregel van de overheid?
Bungalowparken, campings en watersportbedrijven die momenteel gesloten zijn of aankondigden niet open te gaan de komende weken hebben hier zelf voor gekozen. Dit is geen maatregel van de overheid.

Stel dat een deel van of geheel Nederland  ‘op slot gaat’ in verband het coronavirus. Mijn vakantie kan dan niet doorgaan. Ben ik dan de vooruitbetaalde gelden kwijt?
Nee, dat bent u niet. Als wij de overeenkomst niet kunt uitvoeren, ten gevolge van onvermijdbare en buitengewone omstandigheden, dan heeft u het recht de overeenkomst te beëindigen of te ontbinden, en onze verplichting is dan dat wij de vooruitbetaalde gelden dienen terug te betalen aan u. Of een gebied of heel Nederland op slot gaat wordt bepaald door de overheid. De vooruitbetaalde gelden worden uitgekeerd in de vorm van een voucher die t/m 1 april 2021 ingeleverd kan worden voor een verblijf t/m 30 september 2021. Hiervan wordt u door ons op de hoogte gebracht, indien dit voor uw reservering van toepassing is.

Veranderd er iets aan mijn verblijf op de camping?
Nee, er veranderd in principe niets. Het enige wat gesloten is, is onze horeca. De camping is gewoon geopend, net zoals de toiletgebouwen en de speelvoorzieningen op ons terrein. Ons terrasmeubilair zal binnenkort weer naar buiten gaan zodat u wel buiten kunt zitten wanneer uw kinderen in onze centrale speeltuin aan het spelen zijn. Uiteraard staat de hygiene nu nog meer voorop dan dat we normaal al doen.