Wandelroutes en fietsroutes in Drenthe

Vanaf camping Het Horstmannsbos loopt u direct natuurgebied Het Drouwenerzand in Drenthe op voor een mooie wandeling. Er zijn echter meer mooie wandelroutes en fietsroutes in de directe omgeving die een prima beeld geven van Drenthe. Uiteraard helpen wij u graag op weg bij de receptie. Om u alvast in de stemming te brengen hebben wij een aantal fietsroutes en wandelroutes in Drenthe voor u uitgezocht. Voor meer informatie over de wandel- en fietsroutes of voor meer informatie over de regio kunjt u kijken op de website van het Drents Landschap
 

Hondsrug, Hunzedal en hunebedden (45 km)

Een 'fietstocht vol afwisseling' vanuit Borger langs de oude dorpen Bronneger, Drouwen, Gasselte, Buinen, Exloo en Odoorn. Uiteraard kan de fietstocht ook opgepakt worden vanuit Gasselte.

Bekijk de route


De Mandelanden, Borger (44 km)

Dit rondje vanuit Borger maakt diepe indruk vanwege zijn verbluffend afwisselende landschap. De heuveltjes van de Hondsrug waar je even op de trappers moet staan. De lange rechte einden door het veen-koloniale landschap waar je blij bent geen wind tegen te hebben of  een bui regen. Het rondje brengt u over mooie fietspaden door allerlei bossen, langs uitbundig bloeiende groenlanden, over schelpenpaadjes langs de es. U passeert kronkelende beekjes, stille, half dichtgegroeide kanaaltjes en moerassen vol leven. Kortom, een fietstocht om nooit te vergeten.
Bekijk de route
   

Langs de Hunze bij Gieterveen(19 km)

Al meer dan twintig jaar is Het Drentse Landschap actief in het Hunzedal. Met een omvang van bijna 2000 hectare is het het grootste terrein van de stichting geworden. Een aantal grote natuurontwikkelingsprojecten in het beekdal is de afgelopen jaren afgerond. Deze korte fietstocht vanuit Gieterveen laat u nader kennismaken met één van de oudste en één van de nieuwste Hunzeprojecten: de Elzemaat bij Eexterveen en het Torenveen ten zuidwesten van Gieterveen.
Bekijk de routeHet Drouwenerzand (4,45 km)

Deze korte wandeling neemt u mee natuurgebied Het Drouwenerzand op. Vanaf de camping loopt u direct dit natuurgebied op om de wandeling op te pakken. Let vooral ook op de jeneverbesstruwelen.

Bekijk de route


Borger naar Buinen en terug (12 km)

Tussen Borger en Buinen ligt op de hellingen van de Hondsrug een van de oudste cultuurlandschappen van Nederland. De acht hunebedden waar deze route u langs voert, bewijzen dat dit oude boerenlandschap minstens 5000 jaar oud is.

Bekijk de route

Aanbiedingen

Alle aanbiedingen
Sitemap - Privacy statement - Contact

acsi anwb anwbKaart facebook wifi drenthe pin cash
 
 
paasheuvelgroep