Wandelroutes en fietsroutes in Drenthe

Vanaf camping Het Horstmannsbos loopt u direct natuurgebied Het Drouwenerzand in Drenthe op voor een mooie wandeling. Er zijn echter meer mooie wandelroutes en fietsroutes in de directe omgeving die een prima beeld geven van Drenthe. Uiteraard helpen wij u graag op weg bij de receptie. Om u alvast in de stemming te brengen hebben wij een aantal fietsroutes en wandelroutes in Drenthe voor u uitgezocht. Voor meer informatie over de wandel- en fietsroutes of voor meer informatie over de regio kunjt u kijken op de website van het Drents Landschap. 
 

Hondsrug, Hunzedal en hunebedden (45 km)

Een 'fietstocht vol afwisseling' vanuit Borger langs de oude dorpen Bronneger, Drouwen, Gasselte, Buinen, Exloo en Odoorn. Uiteraard kan de fietstocht ook opgepakt worden vanui Gasselte.

Bekijk de route


Hunzedal, Gieten (45 km)

Fietstocht langs prachtige, vaak totaal onbekende stukjes oude en nieuwe Drentse natuur. Als u de tocht te lang vindt om hem in één keer te fietsen, de route is simpelweg in tweeën te knippen.

Bekijk de route


Drentsche Aa, Assen (50 km)

Vanaf vandaag gaat u met andere ogen naar de diepjes in het stroomdal van de Drentsche Aa kijken. Het zijn meer dan kleine stroompjes in een prachtig natuurgebied, eens blijken het de levensaders van de streek te zijn geweest.

Bekijk de routeHet Drouwenerzand (4,45 km)

Deze korte wandeling neemt u mee natuurgebied Het Drouwenerzand op. Vanaf de camping loopt u direct dit natuurgebied op om de wandeling op te pakken. Let vooral ook op de jeneverbesstruwelen.

Bekijk de route


Borger naar Buinen en terug (12 km)

Tussen Borger en Buinen ligt op de hellingen van de Hondsrug een van de oudste cultuurlandschappen van Nederland. De acht hunebedden waar deze route u langs voert, bewijzen dat dit oude boerenlandschap minstens 5000 jaar oud is.

Bekijk de route

Aanbiedingen

Alle aanbiedingen
paasheuvelgroep